Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2014 10:51 - ИМАТЕ ЛИ НУЖДА ОТ ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА?
Автор: qube12 Категория: Технологии   
Прочетен: 458 Коментари: 0 Гласове:
0



 МОЖЕТЕ ДА ОЦЕНИ НУЖДАТА ВИ ОТ ЕЛЕКТРОННА СИСТЕМА ЗА КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА КАТО СИ ЗАДАДЕТЕ СЛЕДНИТЕ ТРИ ВЪПРОСА:

Имам ли нужда от отчет, т.е. час и дата за всяко отваряне или опит за отваряне на вратата?

Трябва ли ми различните служители да имат различни привилегии за достъп, базирани на час и ден?

Представлява ли изгубен или откраднат ключ непосредствена заплаха за сигурността на моя обект?

Ако отговорът на някои от тези въпроси е „да“, тогава може да оправдаете инвестицията в система за контрол на достъпа.

ОТЧЕТИ

Отчетите са проследяването на час и дата за всяко отваряне, или опит за отваряне на вратата. Отчетите са особено полезни за сървърни помещения. В зависимост от вашия бранш, отчетът за достъп до сървърната стая може да е задължително. Помещенията за доставки или складовете са друга област, където отчетите са полезни. Ако доставките изчезват, можете да проверите бил в склада и когато - информация, която може да ви отведе директно към виновника. Отчетите могат да се използва като резервен вариант при грешки на системата за отчитането на работно време. Има случаи, в които може да се види дали хората идват на време или някой ги маркира, че са дошли на работа, а те всъщност идват часове по-късно. Измамата излиза наяве, когато системата за контрол на достъп регистрирана идването на служителя дълго след като той уж е започна смяната си.

ЧАСОВИ ЗОНИ

В някои случаи, може да искате да ограничите достъпа до Вашите помещения по време и ден. Почистващият персонал е типичен пример. Ако те трябва за идват в офиса само във вторник и четвъртък през нощта, тогава няма причина да им давате достъп през другото време. Електронната система за контрол на достъпа ви позволява да създавате персонализирани "ключове", които ще работят само за определени дати и часове.

ИЗГУБЕН ИЛИ ОТКРАДНАТ КЛЮЧ

Изгубен или откраднат ключ почти винаги създава сериозно нарушаване на физическата сигурност. Смяната на ключовете за механични брави може да бъде много скъпо и неудобно - особено ако трябва да се обадите на вашия ключар и той трябва да реагира за кратък срок. Бизнесът понякога ще живее с риск от загуба на ключ, вместо да губи пари за да сменят ключалките на обекта. От друга страна, системите за контрол на достъпа могат да деактивират карти в рамките на няколко минути с незначителни или никакви разходи. Дори ако се налага смяната на ключалката ще можете да блокирате картата и да имате повече време за да откриете изгубената карта или да реагирате за смяната на ключалката. Системата може да Ви покаже и дали някой се е опитвал да влезе и през коя врата с изгубената карта.

МРЕЖОВИ И САМОСТОЯТЕЛНИ СИСТЕМИ

Има два основни вида системи за контрол на достъпа: системи в мрежа, както и самостоятелни. С мрежова система, всичките ви врати комуникират с централен компютър. Това означава, че можете да контролирате всяка врата от едно място. Можете бързо да заключите вратите в случай на авария, или добавяне и премахвате права. Мрежовите системи дори могат да контролират отдалечени места, за да можете да добавите нов служител в друг обект в друг град от вашата система в офиса Ви.

Автономните системи, обаче, нямат възможност да общуват, така че те трябва да бъдат програмирани на вратата, която контролират. Основното предимство на самостоятелни системи е икономическа. Докато в пълен разцвет мрежова система може да струва повече, от 600лв на врата, самостоятелните системи често може да се инсталират за под 300лв. Автономните системи стават трудни за управление, когато имате повече от няколко врати - особено ако те са далеч една от друга.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Трябва да се помисли електронна система за контрол на достъпа, ако

  • Вие се нуждаете от отчет
  • Вие трябва да контролирате достъпа до врати на базата на дата и час
  • Трябва бързо да добавяте и премахвате достъп на служители от вашата система

При обект с три или повече врати, изграждането на мрежова система за контрол на достъпа обикновено е вашият най-ефективен избор. Докато достъп до една или две врати може лесно да се контролира с самостоятелна система.

imageМоже да се звържете с нас тук!
 




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: qube12
Категория: Технологии
Прочетен: 28828
Постинги: 24
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930