Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2014 09:00 - 5 ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕТЕ МОБОТИКС! ЧАСТ 1:...
Автор: qube12 Категория: Технологии   
Прочетен: 552 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.08.2014 12:32


  ЧАСТ 1: КОНТРОЛ НА ДОСТЪП ЗА ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ!

Моботикс е многофункционална охранителна система. Най-отличителните белези са високото качество на картината и висока надеждност, независимо от атмосферните условия. Камерите имат куп предимства, но по-важно е за какво може да ги използвате.image

Днес ще Ви разкажем за едно много интересно интегрирано решение и критичните точки в системата, с които Моботикс се справя отлично.

Контролът на достъп за паркинги и гаражи е много важна част от охраната на даден обект и още повече, ако паркирането в охраняемия периметър се заплаща. Системата в конкретния случай разпознава регистрационните номера на автомобилите, за да избегнем вкарването на втори автомобил в паркинг зоната на един и същ собственик, без той да си е заплатил за него.

Системата се състой от 3 елемента: бариера, камера и компютър. Камерата наблюдава входа на паркинг зоната и подава сигнал към компютъра, на който е инсталиран софтуер за разпознаване на номера. Когато на образа от камерата се появи регистрационнен номер, софтуерът за разчитане на номера преглежда дали съответния номер има достъп до тази бариера и ако има разрешение, софтуерът изпраща IP съобщение на камерата. Камерата получава съобщението и реагира съответно по предварително зададените й настройки. В конкретния случай камерата контролира реле, което се намира в самата нея и по този начин отваря бариерата. Така се осъществява контрол на достъп за паркинги и гаражи с минимален брой елементи и надеждността на системата е повишена.

Критичните елемнти на една такава система са:

  • Добро качество на картината за разпознаване на регистрационни номера от машина.
  • Разпознаваемост на софтуера за номера и изчистване на грешката.
  • Работа при неблагоприятни метерологични условия и през ноща.
  • Правилно сработване на комуникацията между компютъра и управляващия механизъм на бариерата.
КАК СЕ СПРАВЯ МОБОТИКС С ТЕЗИ КРИТИЧНИ ТОЧКИ!

Моботикс е IP охранителна система с висока резолюция 3МР. Изцяло цифрова обработка на картината и позволява образ с много високо качество. С тези си характеристики камерите изпращат образ с много голям детайл до софтуера за разчитане на номера. Това е от голямо значение за да имаме по-висок процент на разпознатите номера.image

Изчистване на евентуалните грешки при разчитането на номера става изключително лесно, като софтуера разчита повече от един кадър с регистрационния номер. В случая разчитаме 4 кадъра и алгоритъма изчислява процентно на колко от кадрите е разпознат същия номер. Така, ако на един от кадрите буквата Е е разпозната като 8, а на другите 3 кадъра е разпозната като Е, софтуерът приема 3 кадъра за верни и игнорира грешния и записва буквата Е. Увеличавайки кадрите за разчитане намаляваме възможността за грешка, но тъй като това е паркинг зона и автомобилите не се движат с голяма скорост, 4 кадъра са напълно достатъчни за да имаме 100% успеваемост.

Камерите Моботикс са температурно стабилизирани от -30°С до +60°С без допълнителни кожуси, нагреватели, вентилатори и други елементи необходими за стандартните камери. По този начин, нямаме запотяване и зацапване на обектива на камерата и винаги имаме ясна картина с много добър детайл. За подобряване образа на картината, камерата има LPF филтър, който пропуска инфра червена светлина излъчвана от прожектор до камерата и отразена от регистрационния номер на автомобила. И тъй като обработката на картината е изцяло цифрова, нямаме заблестяване на фаровете и имаме ясен и контрастен номер благодарение на отразената в него инфрачервена светлина, камерите могат да ни осигурят ясен образ дори и през ноща.

imageМоботикс е самостоятелно завършено решение. Софтуерът за камерите е написан от Моботикс за Моботикс, така че хардуера и софтуера да са в пълен синхрон. Това дава високата надеждност на Моботикс. Тъй като елементите в тази интегрирана система са малко, това дава допълнителна надеждност на системата като цяло защото има много малко места където нещо може да се обърка или развали. Комуникацията между софтуера и камерата е изцяло по IP мрежата и когато съобщението пристигне при камерата, всичко вече е вътрешен процес за нея. Няма как да има объркване при контрола на физическата бариера, тъй като няма други елементи, през който да трябва да върви комуникацията.

Това е една малка част от функциите, които Моботикс притежава и начините, по които може да се използва. За да научите повече прочетете следващата част, където разглеждаме как Моботикс може да се използва за автоматизации и дистанционнен контрол в животновъдството.


Можете да разгледате повече за нас на тук!




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: qube12
Категория: Технологии
Прочетен: 28755
Постинги: 24
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930